شرکت بازرگانی صادرات و واردات
تاسیس شرکت بازرگانی صادرات و واردات در هر کشوری ضرورت دارد. افراد برای ادامه زندگی نیازمند محصولاتی هستند که ممکن است در کشور خودشان موجود نباشد اما در کشورهای دیگر وجود داشته باشد. برای دسترسی به این محصولات باید آن را از کشورهای دیگر وارد کنند. در مواردی هم ممکن است محصولاتی در یک کشور تولید شود که علاوه بر تامین مایحتاج جمعیت کشور، مازاد هم داشته باشد و برای تامین اقتصادی بتوان آن را به کشور دیگری صادر کرد. بنابراین هر کشوری برای شکل دادن سیستم اقتصادی خود نیازمند ایجاد شرکت بازرگانی صادرات و واردات است.
شرکت بازرگانی
شرکت بازرگانی برای مسئولیتهای محدود مناسب بوده و به صورت سهامی خاص نیز تاسیس میشود. این نوع از شرکت، فعالیتی را مبنی بر خدمات مرتبط با بازرگانی ارائه میدهد. واردات و صادرات، توزیع کالا. خرید و فروش و اعطای نمایندگی به نمایشگاهها و همایشهای داخلی و خارجی از موضوعات مربوط به شرکت بازرگانی است. صادرات در فرهنگ لغت به معنای ارسال کالا از جایی به جای دیگر یا از کشوری به کشور دیگر است. واردات در فرهنگ لغت نیز به معنای وارد کردن یک کالا از کشور خود به کشوری دیگر است. اگر بخواهیم در خصوص گمرک چنین تعریفی را ارائه دهیم خروج کالا از گمرک را صادرات و ورود کالا به گمرک را واردات میگویند.
صادرات و واردات در شرکت بازرگانی
شرکت بازرگانی صادرات و واردات سبب حفظ موقعیت رقابتی در بازار جهانی شده و کیفیت محصول را افزایش میدهد. وقتی بازار داخلی دچار رکود شد میتوان از طریق صدور کالا آن را جبران کرد. در شرکت بازرگانی صادرات و واردات، کالاهای صادر و وارد شده به دو صورت قطعی و موقت تقسیم میشوند. بر اساس ماده دوم قانون صادرات و واردات، کالاها به سه قسمت کالاهای ممنوع، مجاز و مشروط تقسیم میشوند. کالاهای مجاز کالاهایی هستند که نیازمند مجوز نیستند و کالاهای مشروط کالاهایی هستند که برای صدور و ورود آنها نیاز به مجوز است. ورود و صدور کالاهای ممنوع نیز به دلیل قوانین اسلامی ممانعت دارد. وقتی افراد تصمیم میگیرند کالای دولتی یا غیردولتی وارد کنند برای دریافت مجوز ورود کالا به این وزارت مراجعه میکند. وقتی فردی به عنوان مسافر به کشور وارد میشود علاوه بر بار خود کالای مورد نظر را که جنبه تجاری ندارد با پرداخت گمرک و سود بازرگانی، ترخیص میکند.
انواع شرکت بازرگانی صادرات و واردات
مطابق قانون تجارت، شرکت بازرگانی صادرات و واردات به هفت صورت قابل ثبت است. شرکت سهامی، شرکت سهامی با مسئولیت محدود، شرکت نسبی، شرکت تضامنی، شرکت سهامی مختلط، شرکت غیرمختلط سهامی، شرکت تعاونی را شامل میشود.
به صورت سهامی خاص
شرکت بازرگانی صادرات و واردات به شکل شرکت سهامی خاص، نوعی از شرکت بازرگانی است که همه سرمایه شرکا در آن به سهام تبدیل میشود و میزان مسئولیت هر یک از آنها به مقدار سهام وی بستگی دارد. وقتی شرکت در این قالب ثبت شد شرکت ثبت شده امور تجاری را جهت میدهد. در این نوع از شرکت بازرگانی واردات و صادرات، تعداد سهامداران نسبت به سهام کمتر است و مجمع عمومی در این شرکتها وجود ندارد. این نوع از شرکتهای بازرگانی سرمایهای در حدود یک میلیون ریال دارند که از ابتدا ۳۵درصد سرمایه آنها پرداخت میشود.
پروسه ثبت شرکت بازرگانی صادرات سهامی خاص در مدت زمان۲۰ روز کاری به طول میانجامد. برای ثبت این نوع شرکت باید مدارک شناسایی اعضا، کپی اقرارنامه، گواهی عدم سوء پیشینه، اخذ مجوز و وکالتنامه تنظیم شده ارائه شود.
با مسئولیت محدود
شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود از شرکتهایی است که رواج بیشتری دارد. این نوع شرکت بازرگانی بیشتر بین دوست، آشنا و خانواده تشکیل شده و سرمایه آن به سهام تقسیم نشده و شرکا مربوط به آن به نسبت مبلغ سهام، مسئولیت دارند. شرکت با مسئولیت محدود با دو نفر تشکیل شده و حداقل سرمایه آن در حدود یک میلیون ریال است. در این نوع شرکت تعهد هر فرد در قبال کل سرمایه است. در شرکت بازرگانی صادرات و واردات با مسئولیت محدود، سن مدیر عامل شرکت به صورت حداقلی باید ۲۳ سال باشد. پروسه ثبت این نوع از شرکت در مدت زمان ۳۰ روز کاری طول میکشد. برای ثبت این نوع از شرکت بازرگانی صادرات و واردات باید مدارک شناسایی تمام اعضا، گواهی عدم سوء پیشینه، کپی اقرارنامه با امضا سهامداران، دو نسخه از فرم تقاضانامه و اساسنامه با امضای سهامداران و اخذ مجوز در صورت نیاز، ارائه شود.
ارسال مدارک و ثبت شرکت
برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات، پس از تهیه مدارک مورد نیاز شرکت، باید اظهارنامه آن را تهیه و برای اساسنامه و صورت جلسههای مجمع عمومی اقدام شود. بعد از آن با بارگذاری مدارک به صورت آنلاین، نواقص آنها بررسی شده و تایید شوند. پس از تایید مدارک، نسخههای اصلی صورت جلسههای تنظیم شده و ضمائم آنها از طریق باجههای پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیه ارسال میشوند. بعد از بارگذاری پستی، شماره مرسوله مورد نظر از طریق سامانه وارد پرونده خواهد شد.
بعد از طی کردن این مراحل، نوبت به ارسال مدارک میرسد و با ارسال مدارک، مسئول مربوطه آن را در دفتر ثبت کرده و به امضای متقاضی خواهد رساند. از مدارک مورد نظر یک نسخه در بایگانی اداره ثبت نگهداری شده و نسخه دیگر از این مدارک بعد از مهر شدن آن به متقاضی تحویل داده خواهد شد. بعد از طی این مراحل، باید مبلغی به حساب روزنامه رسمی وارد و ثبت شرکت در آخرین مرحله خود در روزنامه درج شود.
عوامل موفقیت شرکت بازرگانی صادرات و واردات
یک شرکت بازرگانی خوب شرکتی است که آمادگی حضور در زمینههای بازرگانی را داشته و در نمایشگاههای داخلی و خارجی عرض اندام کند. یک شرکت معتبر باید در سطح بینالمللی شناخته شده باشد و توانایی شرکت در تمامی سمینارها را داشته باشد. کسانی که به دنبال ایجاد و ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات به صورت سهامی خاص و یا محدود هستند باید تمامی شرایط مربوط به ایجاد این نوع از شرکتها را مطالعه کرده و پس از آگاهی کامل در این زمینه، و آماده کردن مدارک مورد نظر اقدام به تاسیس شرکت بازرگانی صادرات و واردات در زمینه کالاهای مجاز اقدام کنند.
باسکول
بازار خرید و فروش محصولات کشاورزی باسکول با هدف دسترسی مستقیم به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و معرفی بهترین تولیدکنندگان محصولات ایرانی شروع به کار کرده است. خریداران و صادرکنندگان محترم محصولات کشاورزی با استفاده از خدمات بازار باسکول می توانند با بهترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی ایران آشنا شوند و بدون واسطه ارتباط برقرار کنند.
تولیدکنندگان و کشاورزان عزیز نیز می توانند با عضویت در سامانه باسکول از خدمات ویژه باسکول استفاده و با تکمیل پروفایل کاربری خود به خریداران و صادرکنندگان مختلف در سراسر ایران معرفی شده و بتوانند به راحتی محصولات خود را به راحتی و بدون واسطه با قیمت بهتر به فروش برسانند.